Landstinget i Värmland, landstingshusets entré i Karlstad. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Landstinget i Värmland. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

(S) i landstinget vill sätta fokus på sexuella trakasserier

Christina Wahrolin (S): Det handlar om alla människors lika värde
2:14 min

Socialdemokraterna i Landstinget i Värmland vill nu ha svar på vad den politiska majoriteten har gjort och kommer att göra för att motverka sexuella trakasserier inom landstinget.

– Om det är så många kvinnor som beskrivit sina berättelser om den utsatthet som de haft både i arbetslivet och på andra ställen så är det klart att Landstinget som en stor arbetsgivare inte kan vara undantaget, det begrep vi ju, säger Christina Wahrolin (S) som bland annat sitter i landstingsfullmäktige.

Tidigare i veckan skrev 10 000 svenska läkare under ett upprop om trakasserier inom vården. I en interpellation skriver Socialdemokraterna att man tar uppropet på "största allvar" och därför vill veta hur de policys som finns följs upp och vad eventuella uppföljningar visat. Man undrar också vilka åtgärder som kommer att vidtas.

– Jag tror inte man har pratat om sexuella trakasserier. Man har pratat om alla människors lika värde, man har pratat om vikten av jämställdhet mellan män och kvinnor. Man har gjort det i ett mer övergripande perspektiv, säger Christina Wahrolin (S). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".