Fredrik Larsson (M). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Fredrik Larsson (M). Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Letar trakasserier genom landstingets medarbetarenkät

Fredrik Larsson: "Vi arbetar med de här sakerna"
1:46 min

De styrande inom landstinget vill nu utreda hur utbrett det är med sexuella trakasserier. Svaret hoppas de få via sin medarbetarundersökning.

Det är socialdemokraterna i Landstinget som krävt svar på vad den politiska majoriteten gör för att motverka sexuella trakasserier inom landstinget. Kravet kommer efter att 10 000 läkare i Sverige skrivit under ett metoo-upprop mot sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #utantystnadsplikt. Fredrik Larsson, landstingsstyrelsens moderate ordförande, säger att de arbetar mycket med den här frågan. Bland annat talar han om vikten av att kartlägga arbetsmiljön, bland annat vad gäller trakasserier, genom landstingets medarbetarenkät.

– Kränkande särbehandling och sexuella trakasserier är en del. Utifrån resultaten som finns där kommer vi att behöva förändra handlingsplaner för att kunna vidta rätt åtgärder.

Kommer ni att behöva göra mer?

– Absolut, säger Fredrik Larsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".