Monika Bubholz (MP), kommunalråd i Karlstad.
Monika Bubholz (MP), kommunalråd i Karlstad. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio.

Kommunen förbereder för nytt busstråk

0:56 min

Nu förbereder Karlstads kommun för den kommande linjen med snabbussar, bland annat via underhållsarbeten i Haga, öster om centrum.

I mars 2018 ska Karlstadsstråket, det vill säga Karlstads nya snabbusslinje börja byggas i Karlstad. Redan nu så tidigarelägger man vissa underhållsarbeten, ett av dom är i Haga i Karlstad. Det här är något som kommer att påverka framkomligheten.

Monica Bubholz, miljöpartistiskt kommunalråd i Karlstad, berättar att målet är att bussarna snabbare ska kunna ta sig igenom Karlstad.

– Bussarna kommer att prioriteras vid trafikljusen, så sitter man i bussen så kommer man fortare fram, säger Monica Bubholz. Vi tror att genom att göra de här satsningarna så kommer vi att locka ännu fler som vill åka med buss.

Karlstadsstråket kommer att fungera ungefär som en tunnelbana, som går så pass ofta att man inte behöver titta på tidtabellen, enligt Monica Bubholz. I satsningen just nu vill kommunen liva upp Haga och koppla det tydligare samman med centrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista