Blinkenbergsparken i Hagfors. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Blinkenbergsparken i Hagfors. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radios arkiv.

Två års fängelse för branden i Blinkenbergsparken

0:33 min

Två års fängelse blev domen mot den man som tände eld på Blinkenbergsparken i Hagfors. Det meddelar Värmlands tingsrätt.

Det var i våras som det brann vid flera tillfällen i Hagfors. Den idag 23-årige mannen åtalades för bland annat mordbrand och grov mordbrand. Han ska ha anlagt två bränder i källaren till ett flerbostadshus, bränt ner scenen i Blinkenbergsparken samt startat en mindre brand i en soptunna. Mannen nekade till samtliga brott. 

Värmlands tingsrätt dömer mannen till två års fängelse för branden i Blinkenbergsparken. Åtalen för bränderna i källaren till flerbostadshuset och i soptunnan har ogillats då bevisningen inte varit tillräcklig.

I domen konstaterar Värmlands tingsrätt att det finns omständigheter som är besvärande för mannen. Bland annat har det funnits en koppling mellan mannen och brandplatserna samt att han till synes har haft ett intresse för bränder. 

En kvinna har också åtalats för att ha hållit tyst om mordbränderna. Det åtalet kommer att tas upp i en senare rättegång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista