två män med fiol och gitarr
Martin Björklund spelade live med Doug Seegers i P4 Värmland idag. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio

Doug Seegers släpper självbiografi

Doug Seegers: "Jag funderar på att flytta till Sverige"
4:58 min

Under många år levde han på gatan, med alkohol, droger - och sin gitarr. Nu, 63 år gammal och känd för många svenskar, är han aktuell med sin självbiografi "Going down the river".

Doug Seegers levde länge ett hårt liv som hemlös i Nashville, en dag när han var på väg ur sitt missbruk, mötte han Jill Johnson utanför en restaurang. Efter det förändrades hans liv totalt och han har gjort sig en karriär i Sverige. Nu släpper han sin självbiografi "Going down the river" på svenska.

Vad kommer vi få veta om dig som vi inte redan vet?

– Allt dåligt, säger Doug och skrattar. Nej, jag skojar. Det börjar i min barndom, en fattig barndom där min far lämnade mig när jag var åtta år gammal och fortsätter sedan till nutid.

Han slog igenom här i Sverige efter avsnittet då han var med i Jills Veranda sänts på SVT 2014.

– Jag har så många underbara fans i Sverige som jag tror skulle vilja lära känna mig lite bättre. Jag älskar dem alla. Jag känner mig som den adopterade sonen här, säger han.

Har du funderat på att flytta hit?

– Ja, jag funderar lite på det.

Doug Seegers är just nu ute på en julturné. Tisdag 5 december spelar han i Ekshärad och onsdag 6 december i Skåre. I Förmiddag i P4 Värmland idag spelade han två låtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".