Entre till Migrationverket. Foto: Marcus Ericsson/TT.
Foto: Marcus Ericsson/TT

Obemannade boenden efter neddragningar

Susanna Wahrolin, Migrationsverket: "Vi blir färre på plats"
1:04 min

Migrationsverket i Värmland kommer att dra ner bemanningen på sina asylboenden, när arbetsstyrkan nu minskas med över 60 procent, från 115 till 43 anställda.

– Vi har sagt upp många och vi står i en ny omställning igen, säger Susanna Wahrolin, chef för Migrationsverkets boenden i Värmland

Redan i augusti sa Susanna Warolin upp 28 anställda. I den nya organisationen ska sju boendeassistenter täcka hela Värmland och de tre stora boenden som Migrationsverket har i Sunne, Kristinehamn och Bäckhammar.

– Vi blir färre på plats. Idag har vi bemanning dagtid i Sunne måndag till fredag, i mitten av december sjunker det så vi kommer att ha fler Securitasvakter på plats och egen personal ett par dagar i veckan.

Hur ser ni på att det blir obemannade boenden? 

– Vi satsar mycket på att det ska vara tryggt i boendet, därför har vi dygnet runt-bevakning med Securitas i Sunne och klockan 19-06 i Kristinehamn. Just för att skapa tryggheten, säger Susanna Wahrolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".