Oscar Magnusson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Oscar Magnusson blir en ciceron genom sin pappas liv och Sven-Ingvars karriär i lördagens avsnitt. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Sven-Erik hyllas i Så mycket bättre

Oscar Magnusson:"Det blev en magisk dag och kväll"
5:51 min

På lördag hedras Sven-Erik Magnusson i TV4s program Så mycket bättre. Sonen Oscar Magnusson medverkar i programmet för att del av artisternas tolkningar av Sven-Ingvars låtskatt.

Sven-Erik Magnusson gick bort i mars, 74 år gammal. Sonen Oscar berättar att Sven-Erik hade fått förfrågan att vara med i programmet flera gånger. 

– Varje säsong så fick han frågan. Vi kanske hade lite olika åsikter om han skulle vara med eller inte men största anledningen att han inte var med var att vi alltid har varit ett aktivt turnerande band och inspelningsperioden låg oftast under en period då vi var ute och spelade.

Han berättar också att Sven-Eriks hälsotillstånd också gjorde att han tvekade att ställde upp. 

– Han kände att ska man göra det så ska man verkligen orka, berättar Oscar. 

Istället blir det alltså han som får sitta vid huvudänden av det stora matbordet på Gotland.

– Jag ska väl vara någon slags ciceron genom pappas liv och Sven-Ingvars karriär

Han berättar att han fick frågan att medverka i programmet rätt tätt inpå Sven-Eriks bortgång. 

– Det är klart att man fick ta och fundera på om man faktiskt skulle mentalt orka med det. Men jag kände ganska snart att hur det än är så är det i den musikaliska formen som det är väldigt lätt för mig att ha nån form av fortsatt nära relation med pappa, om än mer andlig. Men ändå en fin kontakt och då kände jag att jag åker och gör det där. Det blev en magisk dag och kväll, säger Oscar Magnusson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".