Nora Büttner
Nora Büttner Foto: SR Värmland

Lyckat projekt med betalbokbuss i Torsby

1:03 min

För att äldre bland annat ska kunna betala räkningar över internet startades ett projekt med en betalbokbuss i Torsby för två år sedan. Nu funderar man på att föra ut satsningen i hela länet.

Den ordinarie bokbussen utrustades med datorer och mobiltelefoner.  Projektet med betalbokbussen har gjorts i samarbete mellan Torsby kommun, Länsstyrelsen i Värmland och Post- och telestyrelsen.

Syftet har varit att få fler att delta i den digitala världen och kunna använda tjänster på nätet. Framförallt betaltjänster eftersom det blir färre bankkontor att vända sig till. Projektet har varit så pass lyckat att länsstyrelsen funderar på ett projekt för hela länet. Och i Torsby hoppas man på en fortsättning.

– Man behövde vänja sig vid att bokbussen skulle ha något mer än böcker, säger Nora Büttner som varit projektanställd hos betalbokbussen i Torsby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista