En bilkö. Foto: Bertil Ericson/TT.
1 av 3
Foto: Bertil Ericson/TT
Håkan Wennerström, regiondirektör Trafikverket Väst.. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
2 av 3
Håkan Wennerström, regiondirektör Trafikverket Väst. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.
3 av 3
Ulf Johansson, tillväxtdirektör Karlstads kommun. Foto: Jenny Tibblin/Sveriges Radio.

Kommunen och Trafikverket i möte om Välsvikenkaoset

1:42 min

Idag möttes Karlstads kommun och Trafikverket i ett möte för att diskutera trafiksituationen vid Välsvikens handelsområde.

Köer på motorvägen vid infarten till Välsviken har blivit ett problem i takt med fler etableringar på området och kommunen och Trafikverket har inte kunnat enas om hur det ska lösas.

I slutet av november anmäldes för övrigt Karlstads kommun till justitieombudsmannen för trafikplaneringen vid Välsvikens handelsområde av en person som menade att området är felplanerat och det orsakar periodvis långa köer på E18.

Idag möttes Karlstads kommun och Trafikverket för att diskutera lösningar och åtgärder för trafiksituationen på Välsviken.

– Inom en väldigt kort tid kan vi hitta en lösning där vi styr om trafiken inne i området så att vi får ett bättre av flödet på bilarna som ska in till området, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör på Karlstad Kommun.

Bland de långsiktiga lösningarna som kommunen tittar på finns idéer om ytterligare infarter till handelsområdet. Trafikverket, som ansvarar för E18, har också kommit fram till både kort- och långsiktiga lösningar, berättar Håkan Wennerström, regiondirektör på Trafikverket Väst.

– Det första vi måste göra är att göra trafikanterna uppmärksamma på problemet. Vi kommer att sätta upp kövarningsskyltar nu.

Vad mer kan man göra?

– Vi kommer att sätta våra trafiktekniker på att redan idag titta på om det finns korsningar där vi ger en fördel för de som direkt ska till handelsområdet. De andra kanske får välja en annan väg, säger Håkan Wennerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista