Butikschef Malin Lödén och riksdagsledamot Lars Mejern Larsson (S) i bokhandeln.
Riksdagsledamot Lars Mejern Larsson (S) praktiserar hos butikschef Malin Lödén. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Praktiserar för att möta handelns problem

Butikschefen: "Önskar att det leder till god handel"
0:52 min

Centrumhandeln i Karlstad står inför utmaningar med bland annat stor konkurrens från köpcentrum. Under lördagen praoade riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) för att se hur situationen ser ut för handlarna i stan.

Centrum Karlstad har tidigare träffat både Lars Mejern Larsson (S) och Christian Holm Barenfeldt (M) för att prata om problemen. Efter det mötet bjöd Malin Lödén, butikschef i en bokhandel, in Lars Mejern Larsson (S) att praktisera hos henne. 

– Jag tycker att det är jättebra att man får komma ut och se hur handeln påverkas av allt som händer i omvärlden, säger hon.

När butiken öppnade klockan 10 hade Lars Mejern Larsson (S) fått på sig en namnskylt och var redo för en dag som praktikant i bokhandeln.

– Idag ska jag vara med och lyfta böcker och sådant. Men det jag kan göra är också att stilla den oro som finns och ta med det in i mitt parti. Det här gäller ju inte bara Karlstad, utan det är många städer som har den här utmaningen, säger Lars Mejern Larsson (S).

Vad hoppas du att det här ska leda till, Malin?

– God handel är mitt första önskemål, men också en större insikt i de problem vi brottas med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".