Ann-Margret Barse på Equmeniakyrkan i Väse
Ann-Margret Barse gör i ordning de babypåsarna som ska skickas ner till behövande barn. Foto: Louise Uhlin/Sveriges Radio.

Skänker klappar till gatubarn

1:04 min

För femtonde året i rad skickar Equmeniakyrkan i Väse ner julklappar och andra förnödenheter till barn i Baltikum och Bulgarien.

Runt 400 julklappar och lika många "babypåsar" står nu redo att skickas ner till behövande barn i Baltikum och Bulgarien. I babypåsarna finns bland annat tröjor, byxor, mössor och filtar som frivilliga stickat. 

– Vi är säkert 50 stycken som träffas på stick-café en gång i månaden och vi stickar allt detta materialet, berättar Ann-Margret Barse som organiserar Equmeniakyrkans välgörenhetsarbete.

Tillsammans med Östpendeln i Karlstad ser de till att julklappar och förnödenheter når gatubarn, barnhemsbarn och andra fattiga barn i Estland, Lettland, Litauen och Bulgarien. Saker som tacksamt tas emot av barnen.

– Vi får ju fantastiska tackbrev varje år. Vi läser upp dem på midnattsmässan på jul och då är det många tårar som kommer, berättar Ann-Margret Barse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista