Moras seger mot Färjestad
Arkivbild. Foto: Ulf Palm/TT

Blekt Färjestad förlorade mot Mora

2:25 min

Det var toppen mot botten som representerade söndagens enda SHL-match. Mora som slåss vid kvalstrecket vann och imponerade mot tabelltvåan Färjestad och vann med 4-2.

Mora har bäst fart på skidskorna!

Det var två formsvaga lag som möttes under söndagen. Hemmalaget Färjestad har på sina fem senaste matcher tre förluster – trots det ligger laget från Karlstad tvåa i tabellen. Mora som slåss vid kvalstrecket har en seger på sina sex senaste försök. Nu kom vändningen.

Med dryga fem minuter kvar av den första perioden skulle bortalaget Mora sätta 1-0. Det var Jacob Nilsson som styrde in ledningen i nätet.

I den andra perioden kom en utökning – två gånger om (till 3-0). 

Men med två minuter kvar av andra skulle målmaskinen Michael Lindqvist göra sitt 17:e mål för säsongen och när han satte reduceringen till 3-1.

Men någon vändning blev det inte för hemmalaget. I stället fick Mora en riktig pangstart i början den tredje perioden - Färjestad går bort sig, en chans som Mora förvaltade och 4-1 var ett faktum. Tung uppförsbacke för hemmalaget.  

– Färjestad är inte alls så vassa när de kommer fram till mål och frustrationen lyser igenom. Mora har lite mer tålamod, säger Fagerström.

Med tio sekunder kvar av tredje perioden skulle hemmalaget reducera till 4-2, men det räckte inte. 

– En riktig skitvecka! Sammanfattar Färjestads Alexander Johansson till Radiosporten. 

Matchen slutade med en Mora-seger. Botten slog toppen i söndagens SHL-möte. 

– Man kan göra väldigt mycket med god vilja, sammanfattar Fagerström matchen. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista