Oscar Magnusson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Oscar Magnusson. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Sven-Ingvars släpper nytt - Värmlandsvisan

1:50 min

På fredag släpper Sven-Ingvars sin första låt sedan Sven-Erik Magnusson gick bort. Låten är en hyllning till Sven-Erik och Värmland.

Den första låten som släpps av Sven-Ingvars efter Sven-Erik Magnussons bortgång är Värmlandsvisan.

(Lyssna/se videon här)

– Det fanns ingen större bakomliggande plan, faktiskt. Jag kände att när vi ändå var inne i en studio så ville jag testa detta den sista dagen, säger Oscar Magnusson och säger att det ligger mycket symbolik i valet av låt:

– Det är en låt som personifierar pappas livsverk och Värmland. Är det nåt som kan vara mer värmländskt än Sven-Ingvars så är det väl kanske den låten. Då kanske vi kan göra den, säger han till P4 Värmland.

Men det är väldigt många som har någon form av relation till just denna låt. Fanns det någon tvekan då den är så känd och betydelsefull?

– Nej, jag var inte så analyserande och orolig för det. Gillar folk låten är det fantastiskt och gillar de den inte kan man ju stänga av, säger Oscar Magnusson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista