Björn Vestberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Björn Vestberg, chef för avd för nyanlända, Karlstads kommun. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Kommunen: "Boendet kommer att avvecklas"

0:56 min

Boendesituationen för de fem nysvenska män, som P4 Värmland rapporterat om, kommer att förbättras. Det säger Björn Vestberg, chef för avdelningen Nyanlända på Karlstads kommun.

Männen, som är från Syrien, har placerats i ett hus på landet med så pass dåliga kommunikationer att en av dem varit tvungen att tacka nej till erbjudande om jobb. Björn Vestberg har förståelse för deras missnöje.

– De har ju en boendesituation som de inte är nöjda med, och det är inte vi heller. Det här är inte ett optimalt boende. 

Enligt Björn Vestberg är detta ett av de första tillfälliga boenden som de kommer att avveckla. Han berättar att han har varit på plats.

– Jag vet hur det ser ut.

Skulle du flytta in där?

– Jag är inte alls i de förhållandena, men i brist på annat för att få tak över huvudet, ja, då skulle jag gjort det.

Busskommunikationerna till boendet är begränsade. Att en av männen fått tacka nej till jobb på grund av var han bor beklagar Björn Vestberg.

– Tyvärr är det så det ser ut nu.

Han räknar med att situationen för männen kommer att lösas under första halvan av nästa år, med att de erbjuds boende på en plats i Karlstads kommun med bättre kommunikationer.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista