Per Klintberg, Anders Svensson, Mattias Johansson och Stefan Carlsson. Foto: Privat.
Per Klintberg, Anders Svensson (jo, den Anders Svensson), Mattias Johansson och Stefan Carlsson är några av fansen som vill flyga till Novgorod. Foto: Privat.

Karlstadsbor vill boka direktflyg till fotbolls-VM i Ryssland

2:35 min

En grupp Karlstadsbor vill chartra ett eget plan från Karlstad Airport till Novgorod, där Sverige spelar mot Sydkorea den 18 juni.

Sverige spelar VM i fotboll i Ryssland till sommaren, om nu någon missat detta. Ett kompisgäng i Karlstad drömmer om att åka till Ryssland och se Sverige spela live.

Kompisgänget vill därför chartra ett eget flygplan som går direkt från Karlstad till Novgorod. Avresan ska ske tidigt på morgonen och hemkost är planerad till midnatt samma dygn.

Kruxet är att man måste fylla planet, annars blir det ingen resa. 70 passagerare tar flyget och just nu kan man lämna in en intresseanmälan (icke bindande) om man vill flyga med.

– Det är en rolig, häftig och lite udda företeelse. Sen är det ju bekvämt att flyga direkt från Karlstad. Det går ju inte ens direktflyg från Stockholm, säger Karlstadsbon Mattias Johansson.

Varför just första matchen?

– Ja, i tredje kan vi ju tyvärr vara ute ur VM och den andra matchen är på midsommardagen. Av tradition är det väldigt många fans på just den första matchen i mästerskapen.

Men 70 passagerare behöver ni få ihop. Hur är intresset?

– Vi behöver ett 20-tal intresseanmälningar till för att gå vidare och slutförhandla med flygbolaget om priser.

Men vad kommer det att kosta?

– Just nu ligger det på cirka 6 700 kronor t o r från Karlstad, säger

Han tror att intresset är lite lågt på grund av att det dröjer innan man vet om man får en biljett till själva matchen. Det står klart efter den 6 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista