Linda Orehult. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Linda Orehult. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Arbetskläder till förskolepersonal i Säffle

0:47 min

All personal inom förskola och fritids i Säffle kommun kommer att få arbetskläder. Tidigare i år krävde fackförbunden Kommunal och Lärarförbundet det.

- Vi hade ju hoppats, men var inte säkra så det var en glad överraskning såhär innan jul, säger Linda Orehult, förskollärare i Värmlandsbro och styrelseledamot för Lärarförbundet.

Det är Barn- och ungdomsnämnden i Säffle som nu tagit beslutet om att all personal på fritids och förskola kommer att få ett klädpaket som kommer att innehålla två pikétröjor, två par byxor och en fleecejacka.

– Det är viktigt först och främst för smittorisken. Det går mycket smittor på förskolan och att dra med det hem till familjen känns inte ok. Dessutom är det trist och tråkigt att behöva slita ut sina egna kläder.

Är ni nöjda nu?

– Både ja och nej. Självklart är vi nöjda och vi ska tacka och ta emot för det vi får. Men vi vill ha ännu mera kläder. Vi är ju ute varje dag så vinterkläder vore önskvärt, säger Linda Orehult.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista