Polisavspärrning på dörren till kvinnans lägenhet.
Polisavspärrning på dörren till kvinnans lägenhet. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio

Rättpsykiatrisk undersökning för mordmisstänkt

Den 20-åriga man som är åtalad för mord på en 25-årig kvinna på Kronoparken i somras får stanna kvar i häktet. Tingsrätten bedömer att bevisningen är stark och att det ska göras en rättspsykiatrisk undersökning.

Åklagaren Cecilia Aronsson yrkar på att den 20-åriga mannen ska dömas för mord men när det gäller påföljd så har hon yrkat att domstolen förordnar om en rättpsykiatrisk undersökning.

Detta eftersom det framgår i ett läkarintyg i utredningen att det kan misstänkas att han hade en psykisk störning vid gärningen och även vid undersökningstillfället.

Försvarsadvokaten Leif Silbersky yrkar på att åtalet ska ogillas och att den 20-åriga mannen ska frikännas på alla punkter. Mannen är också åtalad för rån och försök till rån.

Under eftermiddagen så kom också beslutet från tingsrätten att det finns övertygande bevisning att den 20-åriga mannen har gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna. Den åtalade mannen kommer att fortsätta att vara häktad och att han kommer att genomgå en rättpsykiatrisk undersökning.

Någon dom kom alltså inte idag utan nu inväntar tingsrätten resultatet från den rättspsykiatriska undersökningen för att sedan kunna fastställa om han ska dömas till fängelse eller vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista