Spelarna och tränarna i Storfors jublar efter ännu en seger i pingisligan, denna gång mot Arvika. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
1 av 3
Nöjda spelare och tränare i Storfors efter derbysegern mot Arvika. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Pågående match i pingisligan för damer, Jennifer Jonsson från Arvika möter Katerina Toliou från Storfors. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
2 av 3
Arvikas Jennifer Jonsson, närmast kameran, och Storfors Katerina Toliou möttes i en av singelmatcherna, en match som Toliou vann med 3-1 i set. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Jennifer Jonsson, Arvika BTK. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
3 av 3
Jennifer Jonsson tog Arvikas enda seger mot Storfors, när hon vände underläge till 3-2-seger mot Rahel Aschwanden. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Klar seger för Storfors i pingisligans Värmlandsderby

5:09 min

Storfors vann Värmlandsderbyt i damernas pingisliga med 6-1 hemma mot Arvika. Därmed befäster Storfors sin serieledning.

Storforstränaren Tomas Bergqvist är nöjd efter matchen.

– Vi hade greppet hela tiden. På förhand trodde vi kanske att det skulle kunna bli det här resultatet, och flickorna skötte sig bra. Bra matcher, vi gjorde det vi skulle, säger han till P4 Värmland.

Vi gav allt idag, och jag är nöjd med resultatet."

Storfors litauiska spelare Lina Misikonyte vann båda sina singelmatcher, och även dubbeln ihop med ungerskan Mariann Juhàsz.

– Vi var väl förberedda. Det var en viktig match för oss eftersom vi förlorade en match för några veckor sedan, jag tror att vi lärde oss en läxa då. Vi gav allt idag, och jag är nöjd med resultatet, säger Lina Misikonyte.

Efter sju omgångar, halva serien, toppar Storfors tabellen på elva poäng. Arvika halkar ner till femte plats, men har bra marginal ner till de bakomvarande lagen.

Alla tjejerna har tagit ett väldigt stort kliv, blivit mer rutinerade."

Jennifer Jonsson tog Arvikas enda seger i lördagens derby mot Storfors.

– Det är alltid tuffa matcher mot Storfors. Jag lyckades i alla fall kriga hem första matchen, efter underläge 2-0. Jag får vara nöjd med den vinsten i alla fall. Sedan tyckte jag inte att det var riktigt lika bra mot deras defensivspelare, säger Jennifer Jonsson.

Som helhet har säsongen ändå gått bra hittills för Arvika, konstaterar tränaren Andreas Wirén.

– Vi har ett mycket jämnare lag i år. Alla tjejerna tar matcher, vi tappade mycket femsetare förra året. Alla tjejerna har tagit ett väldigt stort kliv, blivit mer rutinerade. Och vi har väldigt stor hjälp av Jennifer, med hennes spel och kunskap, hon vet hur vi ska veta mot vilka spelare, säger Andreas Wirén.

Laget kommer att bli bättre för varje år, menar han.

– Storfors är ett lag som är nutid, vårt lag är framtid.

De båda Värmlandslagen kommer att drabba samman i ett nytt derby redan i nästa omgång, i Arvika lördag 13 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista