Matts Olsson sprutar champagne. Foto: Fabi Tiziana/TT.
1 av 2
Matts Olsson firar sin första seger i världscupen. Foto: Fabi Tiziana/TT.
Matts Olsson jublar. Foto: Fabi Tiziana/TT.
2 av 2
Matts Olsson jublar över första VC-segern. Foto: TIZIANA FABI

Första segern för Matts Olsson

3:25 min

Värmlänningen Matts Olsson tog sin första världscupseger idag. Han vann kvällens parallellstorslalomtävling i italienska Alta Badia.

– Det var grymt kul. Man vill ju vara bäst i världen för en dag eller en kväll som nu då, det är något jag känner mig ganska stolt över att jag levererade idag, säger Olsson till Radiosporten.

Matts Olsson imponerade stort i tävlingen där han slog ut förhandsfavoriterna Marcel Hirscher, Österrike, i semifinalen och norrmannen Henrik Kristoffersen i finalen. 

– Jag hade bra starter och skidåkningen kom igång bättre och bättre under kvällen. När jag slagit Hirscher i semin upplevde jag att jag hade bra möjligheter att ta finalen också, säger Olsson.

En lång väntan är därmed över för Olsson som debuterade i världscupen 2007. Efter att ha varit talangfull som junior med bland annat ett JVM-guld 2008 så tog det tio år innan han kom upp på pallen i världscupen och nu ikväll fick han stå allra högst upp på prispallen för första gången i en VC-tävling.

– Jag dricker lite champagne nu på hotellet, sen får vi se vad det slutar. Men jag ska med något flyg i morgon, så det får inte bli för vilt, säger Olsson till Radiosporten. 

André Myhrer deltog också i kvällens tävling. Han kom 6:a.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista