Skylt som visar ankommande tåg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio

Åtta av tio tåg kommer till Karlstad i tid

0:55 min

Tåg som anländer till Karlstad kommer inte alltid i tid. Statistik från nyhetsbyrån Sirén visar att det bara gäller drygt 80 procent av tågen.

Mer än åtta av tio tåg (82,47 procent) till Karlstads central var punktliga förra månaden. Något sämre än Charlottenberg (89,10) där nästan nio av tio tåg var i tid, i princip samma som riksgenomsnittet (88,8) det visar färsk punktlighetsstatistik som nyhetsbyrån Siren sammanställt.

Grafik som visar persontåg som kom högst fem minuter försent.

Ett tåg räknas som punktligt när det är som mest fem minuter sent till stationen. Och jul är en intensiv tid på järnvägen. Trafikverkets råd till resenärer inför helgen är att ha tålamod och att vara ute i god tid.

– Vi vet att det kommer att bli intensivt på järnvägen. Det är nästintill fullbokat och framförallt torsdag, fredag och lördag kommer att bli stora resdagar i år, säger Veronika Gustafsson, presskommunikatör på Trafikverket, till Siren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista