Anneli Snobl. Foto: Pressbild.
Anneli Snobl, blivande landstings- och regiondirektör. Foto: Pressbild.

Snobl blir ny ny landstings-/regiondirektör

Anneli Snobl har utsetts till landstings-/regiondirektör för landstinget och den blivande regionkommunen.

Anneli Snobl kommer närmast från ett uppdrag som förbundsdirektör i Fyrbodal, ett av fyra regionala kommunalförbund i Västra Götalands län. Hon har haft olika direktörs-, koncernchefs- och vd-roller inom offentlig sektor under de senaste 15 åren.

– Jag har alltid varit chef över chefer på olika nivåer och har rört mig i olika branscher tidigare. Under de senaste åren har jag framför allt arbetat med hälso- och sjukvårdsfrågor och regional utveckling, säger Anneli Snobl i ett pressmeddelande.

Den 1 april nästa år tillträder hon som ny landstingsdirektör i Landstinget i Värmland och från med den 1 januari 2019 är Anneli Snobl regiondirektör i den nya regionkommunen.

– Jag gillar kreativitet och förändringsvilja och ser fram emot arbetet med att fusionera Landstinget i Värmland och Region Värmland. Det är två organisationer i olika storlek, med två olika identiteter som är ömsesidigt beroende av varandra. Den regionala utvecklingen är viktig för välfärdssamhället och en god hälso- och sjukvård viktig för den regionala utvecklingen, säger Anneli Snobl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista