metoo
Foto: Claudio Bresciani/TT

#Metoo betydelsefullt för tjejjourerna

1:34 min

Fler kvinnor söker stöd hos landets kvinno- och tjejjourer efter kampanjen #metoo men fler engagerar sig också i tjejjourernas arbete.

– Jag tror att metoo har betytt otroligt mycket, dels för att man lyft problematiken och dels för att man fått känna att det här är man inte ensam om. Det tycker jag är det fina med metoo, att man känner ett systerskap, säger Sakar Ghali som är volontär på tjejjouren Miriam i Arvika.

Varannan kvinno- och tjejjour uppger att metoo lett till fler stödsökande enligt en enkät som riksorganisationen Unizon gjort, de samordnar en del av landets jourer. Tjejjouren Miriam i Arvika har framförallt märkt av ett ökat engagemang för tjejjourens arbete.

– Vi har verkligen märkt att det är större engagemang efter metoo och det är jättebra för vi behöver verkligen fler som engagerar sig och hjälper till. Det är ett så otroligt viktigt arbete, säger Sakar Ghali. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista