man på kontor
1 av 2
Anders Wahlén, servicetrafikchef på Värmlandstrafik. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
keolis färdtjänst sjukresor värmlandstrafik
2 av 2
Enligt Värmlandstrafik så är oron inför jultrafiken överdriven. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio

Värmlandstrafik slår ifrån sig kritiken

4:09 min

Facket är kritiskt mot att Värmlandstrafik ska byta färdtjänstleverantör så tätt inpå jul. Chaufförer och resenärer kommer att drabbas, menar de. Men Värmlandstrafik menar att facket oroar kunder i onödan.

– Jag tycker att det är anmärkningsvärt och upprörande. Jag tycker de oroar kunder helt i onödan och vad de faktiskt gör är att de inkompetensförklarar sina egna medlemmar, säger Anders Wahlén, servicetrafikchef på Värmlandstrafik.

Att låta de nya entreprenörerna ta över trafiken efter Keolis bara två dagar före julafton är en dålig lösning menar  Transportarbetareförbundet - både för sina medlemmars, chaufförernas och resenärernas skull. Men Värmlandstrafik menar att det kommer gå bra. 

– Keolis sa upp avtalet därför fick vi göra en ny upphandling och vi har fått in fyra riktigt bra trafikföretag med erfarenhet inom servicetrafik så det är väldigt många erfarna förare, säger Anders Wahlén.

Kan ni garantera att kunderna kom fram till sina julfiranden i tid?

– Vi gör vårt yttersta. Garantier är svårt att ge men vi har klarat av jular förr. Vi kommer att fixa detta, säger Anders Wahlén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista