Erna Blom, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun.
Erna Blom, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.

Starka reaktioner efter artikel om stöd från kommunen

1:30 min

En artikel i Nya Kristinehamnsposten med rubriken "De ensamkommande får hjälp med körkort" har upprört folk som menar att hjälpinsatserna inte fördelas rättvist, men kommunen säger att det inte handlar om någon orättvisa.

Kommunen säger att det inte bara är ensamkommande det gäller och att det handlar om hjälp med övningskörning för den som redan betalar för sitt körkort.

– Vi ger den här insatsen utifrån socialtjänstlagen och där pratar man ju om individuella behov som ska tillgodoses så det finns ungdomar som är placerade i familjehem eller andra HVB-hem som också får det här stödet, säger Erna Blom, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun.

Artikeln i Nya Kristinehamnsposten har delats tusentals gånger och ni har som sagt fått ta emot en del missnöje här på kommunen - vad tänker du om reaktionerna?

– Jag tycker det är sorgligt. Det är bestämt att vi ska ta emot de här ensamkommande barnen och göra det bästa för dem, precis som vilka medborgare som helst, säger Erna Blom, verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen i Kristinehamns kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista