Johan Kristoffersson
Blir det Johan Kristoffersson som tar hem Jerringspriset i år? Foto: Mats Fagerström

Johan Kristoffersson kan vinna Jerringspriset 2017

4:00 min

Rallycrossvärldsmästaren från Arvika är bland de sista åtta kandidaterna som har chans att vinna Radiosportens pris för årets bästa idrottsprestation.

Från början var de 14, nu återstår åtta kandidater som har chans att vinna Jerringspriset som röstas fram av svenska folket.

– Jag hade hoppats på att jag skulle gå vidare men det är alltid svårt att veta hur såna här röstningar ska gå. Först och främst så värmer det att det är så många som har röstat. Det är många fantastiska idrottsprestationer och det är kul att vara bland de åtta, säger Johan Kristoffersson. 

Motorpsort har haft svårt att hävda sig i idrottsprissammanhang. Johan Kristoffersson vet vad som krävs för att det ska ändras. 

– Röster! Det finns ett stort motorintresse i Sverige och många intresserade men det är bara det att de ska ta upp telefonen och verkligen ringa så att det blir av. Sen är det ju många folkkära atleter som är med så vi får se hur det går. Jag vill gå så långt som möjligt och vill naturligtvis att alla ska ta upp telefonen och rösta en extra gång, säger Johan Kristoffersson. 

Priset delas ut på Idrottsgalan den 15 januari. Här hittar du alla kandidater och all röstningsinformation. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista