Pingis, rally, curling, fotboll och amerikansk fotboll. Foto: Sveriges Radio.
Foto: Sveriges Radio.

Så var det värmländska sportåret 2017

P4 Värmlands sportkrönika 2017
34 min

Segerrusig glädje, men också tunga motgångar. Det värmländska sportåret 2017 var händelserikt, det märks i P4 Värmlands sportårskrönika.

En rad värmländska VM-triumfer kunde noteras under året. Som Johan Kristoffersson i rallycross, något som även ledde till att han är en av åtta kandidater till Jerringpriset.

Sara Hjorting och Adina Augustsson var med och vann VM-guld i innebandy, Pontus Tideman vann VM i WRC2-klassen i rally, Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin vann ishockey-VM med Tre kronor, Anna Beck vann guld på paracykel-VM, Ola Toivonen och Marcus Berg var med och förde Sverige på bragdartat vis till fotbolls-VM och så tog lag Edin i curling silver på VM och guld på EM. Bara för att nämna några av många värmländska framgångar.

Men visst fanns det tunga ögonblick också. Som när Sofie Skoogs glädje från att ha blivit klar för VM förbyttes i besvikelse, när hon inte nådde ända fram i kvaltävlingen. Eller när Hellton åkte ur damernas högsta handbollsliga, och när Karlstad åkte ur herrarnas superliga i innebandy.

Och slopestyle Emma Dahlström hade ett tveeggat år. Först VM-silver i mars, men sedan den jobbiga korsbandsskadan i april.

Hör om detta och mycket mer i P4 Värmlands sportårskrönika 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".