Boltic
1 av 3
Klassisk Bolticväska från 70-talets slut
3 av 3
Klassisk Bolticväska från 70-talets slut. Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Boltic förlorade annandagsmötet i hällande regn

1:09 min

På ett blåsigt och regnigt Tingvalla Isstadion med fem grader på termometern förlorade Boltic annandagsmötet mot Lidköping med 1-4

Vädergudarna förstörde festen på annandagen när Boltic mötte Lidköping på Tingvalla Isstadion i allsvenskan i bandy. Matchen slutade 1-4 efter 1-2 i halvtid. Boltics enda mål kom på straff genom Joakim Jansson och Lidköpings samtliga fyra mål gjordes av Johan Karlsson.

Matchen genomfördes i sämsta tänkbara väder. Fem grader varmt, blåsigt och ett regn som följde matchen igenom vilket gjorde förhållandena svåra. Boltic hade svårast att bemästra "föret" som Tingvalla bjöd på. Boltics Per-Erik Saikoff passade på att ge kommunen en känga efter matchen.

– Ja nu får väl kommunen ändå se till att det blir en bandyhall, vi hade ju nästan 1000 personer här, eller nära 900 och det går inte att spela bandy under de här förhållandena, men det är ju lika för båda lagen. Men det här var fjärde matchen i rad som vi har väldigt dåliga förhållanden och tyvärr är vi för dåliga i såna förhållanden.

Tyvärr är vi för dåliga i sådana här förhållanden.

Lite synd med tanke på tabellen där nu Lidköping drar ifrån, ni kunde krupit ikapp och närmat er topplagen vid seger men nu är ni i mittens rike.

– Ja det var ju där vi skulle vara sa vi ju från början, men vi har nu fått fyra förluster och måste börja vinna annars får man ju börja titta neråt i tabellen snart och det vill vi ju inte.

Annandagsderbyt avverkat och nu handlar det om Lidköping igen, på bortaplan den här gången, inomhus dessutom dagen innan nyårsafton. Hur resonerar ni?

– Vi får nollställa oss nu och börja om på något vis. Och som sagt, alla grabbar blir ju glada att få spela inomhus.

Och drömmen för dig är att det snart ska gå att spela inomhus även på Tingvalla?

– Ja det hoppas jag verkligen. För går det några år till med sådana här vintrar så blir det nog nästan ohållbart att hålla på med den här verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista