Färjestad lagkapten Alexander Johansson
1 av 2
Färjestad lagkapten Alexander Johansson. Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio
Halsduksutdelning
2 av 2
Halsdukutdelning vid entrén till Löfbergs Arena. Foto; Mats Fagerström Sveriges Radio

Färjestad tunga period fortsätter

1:44 min

Färjestad tog en poäng i "halsduksmatchen" inför 8033 åskådare när man förlorade mot Malmö efter förlängning med 3-4 där samtliga med biljett utrustades med en Färjestadshalsduk i entrén.

Huvuddomaren Patrik Sjöbergs udda agerande stod i fokus när Malmö besegrade Färjestad med 4-3 efter förlängning i ett fartfyllt SHL-möte. 8.51 in i den andra perioden ledde Malmö med 2-0 borta mot Färjestad i Karlstad och hade chansen att öka på ledningen i spel fem mot fyra.


Då utbröt ett storbråk på isen sedan en sargduell mellan Färjestads Johan Ryno och Rhett Rakhshani engagerat samtliga utespelare på isen. Sekretariatet spelade upp låten "Eye of the tiger" från Rocky-filmerna och huvuddomaren Patrik Sjöberg drog till ordentligt i sitt domslut.

– Två minuter abuse på allihop

Tabellfyran Färjestad verkade läxas upp bäst av det udda och iögonfallande domslutet. 13.21 in i den andra perioden fintade sig Dick Axelsson vackert förbi Malmös boxplay-press och friställde Per Åslund som rakade in 1-2-reduceringen.

Åslund kvitterade också till 2-2, 5.30 in i tredje perioden, innan Malmös storbråksuppviglare Rhett Rakhshani satte 3-2 minuten senare.

FBK:s Alexander Johansson kvitterade till 3-3 med sitt första mål för säsongen och ordnade förlängning. Men väl där avgjorde tabellåttan Malmös Johan Olofsson, som fostrats i Färjestad, med sitt 4-3-mål.

Färjestads lagkapten Alexander Johansson som gjorde sitt första mål för säsongen summerade ärligt matchen och den senaste tiden.

– Det är motigt just nu. Först och främst släpper vi in för många mål. Det går ju inte att vinna hockeymatcher om vi ska behöva göra fyra eller fem mål framåt varje match. Mycket utvisningar, dåligt ansvar i mittzon i egen zon med pucken med klubban och så måste vi jobba med vårt passningsspel.

Närmast väntar serieledande Växjö borta i årets sista match på lördag och därefter Frölunda och Rögle hemma innan trettondagsafton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista