Patrik Persson, tomten och Renée Le Blanc. Foto: Privat.
1 av 2
Patrik Persson, tomten och lille Renée Le Blanc, som är föräldralös och som var nyfödd i somras när Patrik besökte barnhemmet i Sinfra, Elfenbenskusten, förra gången. Foto: Privat. Foto: Privat.
Julklappsutdelning med tomte och barn på barnhemmet. Foto: Privat.
2 av 2
Julklapparna från Patrik Perssons insamling delades ut på barnhemmet i Sinfra i Elfenbenskusten. Foto: Privat.

Julklappar på barnhemmet efter Patriks insamling

3:18 min

Fotbollsspelaren Patrik Persson från Säffle fortsätter att samla in pengar till barnhemmet i Sinfra i Elfenbenskusten. Barnen har just haft julfest - med klappar för hans insamlade pengar.

I våras åkte fotbollsspelaren Patrik Persson från Säffle till Elfenbenskusten för att hälsa på sin vän Ysmael Coulibaly, som efter åtta år i Sverige hade blivit utvisad. Väl på plats hälsade de på ett barnhem och Patrik blev så berörd av besöket att han startade en insamling till barnhemmet. Efter bara ett par dagar hade de fått in 70 000 kronor.

Nu under julen är Patrik Persson tillbaka på barnhemmet för att ge barnen julklappar, efter att han fått in nästan 35 000 kronor till.

– Här har jag fått chansen att gör något där jag själv har sett att det behövs. Jag får hjälp med stöttning av alla som skänker, och jag har Ysmael här på plats, säger Patrik, när han ska förklara varför han väljer att göra så här, istället för annan välgörenhet.

För att säkerställa att pengarna från insamlingarna går till barnhemmets verksamhet, har Patrik Persson portionerat ut pengarna och gåvorna. Och glädjen var stor, både hos barnen och Patrik, när P4 Värmland nådde honom mitt under julfesten.

– Att se alla barn och all glädje som finns här, och att det är vi som gjort det här möjligt - det är lycka. Jag önskar att alla som har skänkt en peng skulle få uppleva det här, säger Patrik Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista