En polis och den trappuppgång där den knivskurne mannen hittades.
Den knivskurne mannen hittades i en trappuppgång i Grums. Foto: Sveriges Radio

Mycket allvarligt tillstånd för knivskadad man

2:38 min

En man vårdas för mycket allvarliga skador efter ett bråk mellan flera män i Grums i natt. Mannen har blivit knivhuggen i buken minst två gånger. Dessutom skadades en annan man i huvudet.

Polisen fick larm om bråket i Grums vid halv fyra-tiden i natt. Minst fem personer var inblandade.

Det hela började, enligt uppgifter till polisen, med tjafs på en buss mellan en grupp män. Männen klev av vid Järpegatan i Grums, och bråket ska sedan ha fortsatt inne i ett trapphus.

Omständigheterna kring bråket är ännu oklara. Men den svårast skadade mannen hittades i trapphuset, med två avbrutna knivblad i buken. Bredvid låg två knivskaft.

Mannen fördes till Centralsjukhuset i Karlstad. Enligt en kommuniké från sjukhuset har mannen mycket allvarliga skador i bröstkorg och buk. Han ska opereras, och vårdas på intensivvårdsavdelning.

I en lägenhet hittades dessutom en annan man, med en skada i huvudet. Även han fördes till sjukhus.

I trapphuset hittades också en golfklubba, som polisen har tagit i beslag eftersom man misstänker att den har använts som tillhygge.

Tre män, 18, 21 och 24 år gamla, har gripits. De anhölls senare under nyårsdagen efter förhör. Det finns också en fjärde misstänkt, men den personen är i nuläget inte frihetsberövad, enligt polisens krimjour.

Två anmälningar om grov misshandel har upprättats, och en om grovt hemfridsbrott.

Om det fanns något motiv bakom brotten är i nuläget oklart, enligt Per Vikman, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

– Det är lite oklart just nu, men vi håller på att ta in målsägandeuppgifter. Många är förda till sjukhus i ärendet, vi håller på nu med vittnesuppgifter och fortsätter med förundersökningen, säger Per Vikman till P4 Värmland.

Polisen vill gärna ha tips från allmänheten. De som har vistats i området kring Järpegatan och sett något kan ringa polisen på 11414.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista