Travtränaren Jörgen Pettersson och hästen Bravivivicimo. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Travtränaren Jörgen Pettersson och hästen Bravivivicimo. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Travtränaren håller löftet efter lyckofnattet

2:22 min

Vad var det bästa som hände dig under förra året? För Jörgen Pettersson från Årjäng är svaret enkelt.

En och en halv månad efter att Jörgen Pettersson gick bananas i direktsändning, efter att hans häst vunnit en V75-tävling i Norge, träffar vi honom på gården utanför Årjäng.

– Tiotusentals timmars arbete kan en väl summera det som. Det är mycket som ska till för att det ska lyckas.

Den 18 november skrällvann Jörgens egentränade och egenägda häst  Bravivivicimo V 75 när omgången avgjordes på Bjerkes travbana i Norge. I direktsändning kunde Jörgen inte dölja sin lycka - tvärtom. Han skriker upprepade gånger "Det är inte sant, det går inte" och lägger sig ner på marken och gråter. När han samlat ihop sig lite säger han till TV4:s reporter på plats

– Nu blir det nytt stall på Brattås, det garanterar jag. Jag har lovat hästen ett nytt stall om hon vann det här!

Och ett nytt stall är just vad som är på gång, finansierat bland annat av de 160 000 kronorna som Bravivivicimo sprang in.

– Jag har gjort ritningarna och begärt in offerter. Jag har varit väldigt nära att ge mig med det här eftersom jag har ett så dåligt stall, men nu är hon med och betalar för det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista