Arkivbild Gereon Dahlgren och Johan Pennerborn
Färjestadstränarna Gereon Dahlgren och Johan Pennerborn. Foto; Robert Granström/TT Foto: Robert Granström/TT

Ny tung förlust för Färjestad

1:02 min

Färjestads formsvacka håller i sig och 2018 började precis som 2017 slutade, med en förlust. 1-2 slutade klassikermötet hemma mot Frölunda som vann efter förlängning.

 Men publiken, de 7739 fick se en härlig tillställning där vem som helst av lagen kunde ha vunnit men Frölunda som tagit 20 poäng på de senaste åtta matcherna drog det längsta strået.

Annars var det Färjestad som tog ledningen genom Dick Axelsson på ett kanonskott rakt upp i nättaket i mitten av den andra peioden, men Frölunda kvitterade tidigt i den tredje perioden och kunde sedan avgöra efter 2.41 av förlängningen.

Gereon Dahlgren, assisterande tränare tyckte ändå det var en hedersam förlust med tanke på hur det sett ut den senaste tiden.

– Ja, hedersam förlust kan jag väl hålla med om, prestationen är okej, den är bra, vi möter ett bra lag och det är bra hockey som båda lagen presterar där ute men det grinar lite illa där.

 Hur ska ni då vända den här negativa trenden för det känns som det     behövs några trepoängare för att få lite harmoni och glädje i gruppen?

Det finns ingen panik i gruppen

– Glädje är det i gruppen, den är grym på det sättet. Det finns ingen panik utan man kommer hit, jobbar på smågrejer och smådetaljer och vi tar steg och den här matchen är definitivt ett steg i rätt riktning. Så länge prestationen och viljan finns i gruppen så är jag inte ett dugg orolig.

 Men den börjar bli ganska lång den här dippen nu?

– Ja det är sant, men vi får vara glada att vi tar poäng idag.

Färjestad-Frölunda 1-2 e. förl (0–0, 1–0, 0–1, 0–1)

 Andra perioden: 1–0 (11.10) Dick Axelsson (Alexander Johansson, Rasmus Asplund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (4.59) Victor Olofsson (Adam Almquist, Joel Lundqvist) spel fem mot fyra .

Fjärde perioden: 1–2 (2.40) Carl Grundström (Christoffer Ehn, Matt Donovan).

Skott: 26–30 (11–10, 10–6, 5–11, 0–3).

Utv, Färjestad: 2x2. Frölunda: 4x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping och Mikael Andersson, Mariefred.

Publik: 7 739.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista