En polisbil vid en avspärrning. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
1 av 2
En av polisavspärrningarna på morgonen den 29 november 2017. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio
Ljuslyktor vid ett stängsel. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Mordmisstänkta kvar i häktet

0:49 min

De två män som misstänks att ha mördat en medlem i mc-klubben Hells Angels i Karlstad har idag omhäktats.

Det var i slutet av november som HA-medlemmen hittades död vid en fastighet med koppling till mc-gänget. Två män som också de kan kopplas till Hells Angels greps kort därefter och sitter sedan dess häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

Åklagaren i målet, som tidigare sagt att ett eventuellt åtal kommer att dröja minst ett par månader, vill inte berätta varför just de här två männen misstänks för mordet men säger att utredarna har en bra bild över vad som hänt.

I nuläget inväntas svar från ett stort antal prover som skickats in för analys, bland annat handlar det om dna- och blodprov. Enligt tidningen Expressen ska det bland annat handla blodspår från en skottkärra som kan ha använts för att transportera offrets kropp.

Förhoppningen är att de första provsvaren ska komma nästa vecka.

Enligt åklagaren vill de båda misstänkta inte svara på polisens frågor. Männens advokater säger till Expressen att deras klienter nekar till alla anklagelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista