William Ekström och Viktor Bergnäs från Göta Traneberg.
William Ekström och Viktor Bergnäs från Göta Traneberg spelar Nordic Youth Trophy med tusentals andra unga hockeyspelare i helgen. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Nordic Youth Trophy

Cup för tusentals unga hockeyspelare

1:45 min

Under trettonhelgen pågår den stora ungdomsturneringen i hockey, Nordic Youth Trophy. 78 U11- och U12-lag deltar, och de fyller alla Värmlands ishallar i helgen.

I Munkfors ishall mötte Färjestad Grön Stockholmslaget Göta Traneberg på lördagsmorgonen. Och elvaåringarna William Ekström och Viktor Bergnäs från Traneberg, som hade hunnit med matcher även på fredagen, var nöjda med publiktrycket i Munkfors.

Och taktiken inför matchen mot Färjestad Grön var solklar:

– Vi måste passa pucken mycket, och om vi har läge måste vi göra mål, säger Victor Bergnäs. 

Taktiken verkar ha funkat, Göta Traneberg vann matchen med 5-4.

Turneringen arrangeras av Färjestad BK Hockeyallians.

– Det här är ett initiativ för att bygga intresset för hockeyn, få fler att vilja börja och fortsätta. Sedan är det en viktig del i samarbetet mellan föreningarna runt om i Värmland, ett sätt att bygga upp hockeyn inför framtiden, säger Daniel Samuelsson som är projektledare för turneringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista