Gunilla Svantorp. Foto: Sveriges Radio.
1 av 2
Gunilla Svantorp, socialdemokrat och riksdagspolitiker. Foto: Sveriges Radio.
Ulric Andersson (S), landstingsråd. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
2 av 2
Ulric Andersson (S). Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Svantorp utmanar Andersson om ordförandepost för (S)

1:04 min

Riksdagsledamoten Gunilla Svantorp vill ta över efter Ulric Andersson som ordförande för de värmländska Socialdemokraterna, och kommer att utmana honom om posten på det kommande årsmötet.

Gunilla Svantorp menar att man är i ett viktigt läge nu när man är på väg att bilda regionkommun, och samtidigt bantar distriktsstyrelsen från 15 till nio ledamöter. Men det handlar också om att våga säga ja. menar hon.

– Jag har fått frågan från flera olika håll. Och jag kände att som kvinna så kan man inte hela tiden säga nej, men måste våga säga ja, och det gjorde jag nu, säger Gunilla Svantorp.

Hon säger att hon vill att partiet ska bli tydligare och jobba mer med jämställdhet och den egna partiorganisationen.

Ulric Andersson är idag ordförande för Socialdemokraterna i Värmland och oppositionsråd i landstinget. Han har också utsetts till Socialdemokraternas kandidat till den nya posten som ordförande, när landstinget och Region Värmland slås ihop nästa år. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista