Lagkaptenen Tilda Flodell. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Lagkaptenen Tilda Flodell. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.

Ny tung förlust för Karlstad i SSL

2:05 min

Regerande svenska mästarna IKSU blev ett nummer för stort för Karlstads innebandydamer, 1-7 slutade matchen och Karlstad har nu 4-19 i målskillnad 2018.

Karlstad ställdes mot tabellfemman IKSU som hade precius dubbelt så många poäng efter 14 omgångar jämfört med Karlstads, 30 mot 15 och dubbelt så många gjorda mål, 106 mot Karlstads 53.

Då kan det väl bara sluta på ett sätt, och det gjorde det. IKSU vann fördsta perioden med 2-0 och drog ifrån till hela 6-1 i den andra perioden som till slut blev 1-7 när Karlstad i spel fem mot fyra tappade bort sig och IKSU kunde fastställa slutresultatet till just 1-7.

Tilda Flodell, lagkapten tyckte ändå laget tog ett steg framåt trots förlusten men förklaringen till kräftgången finns att finna  både offensivt och defensivt.

– Jag vet inte hur många chanser vi hade framåt och missade och bakåt släpper vi in alldeles för många enkla mål.

Varför blir det så då, handlar det enbart om dåligt självförtroende?

– Lite så är det ju, man blir nervös när man kommer mot mål och ser inte nätet utan bara en målvakt.

Närmast väntar tabelltvåan Pixbo, ytterligare en tuff nöt att knäcka.

– Pixbo brukar passa oss bra, vi brukar spela bra mot dom så det är bara att ta nya tag. Jag tror absolut vi kommer att vända det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista