Tony Kola, tränare för Mallbackens IF. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Tony Kola, tränare för Mallbackens IF. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Mallbacken har träffat nya tränaren

2:24 min

På måndagskvällen träffade Mallbackens spelare sin nye tränare, Tony Kola, för första gången.

När Johan Renberg gjorde klart att han slutar som tränare för Mallbacken dök Göteborgstränaren Tony Kola upp och erbjöd sina tjänster. Tony Kola är från Värmland men bor i Göteborg där han bland annat tränat Göteborgs FF.

– När jag läste att Jonas inte ville förlänga skickade jag på lite skoj en fråga på Facebook. Då fick jag ett telefonnummer och på den vägen är det, säger Tony Kola till P4 Värmland vid samlingen i fotbollshallen i Sunne.

Spelaren Frida Boström träffade nye tränaren för första gången och ser fram emot den kommande säsongen.

– Man lär sig alltid nåt nytt när man får en ny tränare. Och framförallt måste alla vara på tå och visa att de vill spela.

Vad vill då den nye tränaren göra i Mallbacken?

– Att spela fotboll är jag övertygad om att de här tjejerna kan, det är ingen raketforskning. Däremot gäller det att ha samma målbild och dra åt samma håll, det är inte alltid lätt. Men där har ju jag 25 års arbetslivserfarenhet (han är beteendevetare) och 15 års tränarerfarenhet. Det är det jag är bra på och det tänker jag fortsätta med även här, säger Tony Kola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista