Erik Axelsson komiker Marianne Nilsson, projektledare för region värmlands kampanj En riktig man. Foto Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.
Erik Axelsson komiker Marianne Nilsson, projektledare för region värmlands kampanj En riktig man. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio.

Välkommen på killmiddag i Värmland!

4:37 min

Den första februari kommer det arrangeras "killmiddag" i flera av Värmlands kommuner - det för att prata om mansrollen.

Det är Region Värmland som tagit initiativ till #killmiddag som en del av projektet En riktig man. Tanken med killmiddagen är att prata om mansrollen och ta upp olika teman som till exempel varför självmord är den vanligaste dödsorsaken bland unga män i Värmland och om det verkligen rimligt att man som man som ska känna kollektiv skuld för övergrepp som begås av andra män?

– Intresset har varit jättestort! Det är allt från företag, till föreningar och privatpersoner som vill vara med, säger Marianne Nilsson, projektledare på Region Värmland.

En av de som anmält intresse är komikern Erik Axelsson, som arrangerar killmiddag i Sunne den första februari.

– Jag tycker det här verkar väldigt intressant. Vad är en man och hur ska en man vara? Jag tror vi pratar för lite om det, i alla fall vi män emellan, säger han.

Region Värmland kommer att erbjuda ett kit med bland annat samtalskort för att få snacket att flyta lättare.

– Det är tur att vi får lite svart på vitt med statistik och så, så vi slipper sitta och killgissa, säger han och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista