Johan Ryno
Johan Ryno. Foto; Mikael Fritzon/TT

Färjestad tappade matchen på åtta sekunder

0:57 min

Färjestad åkte på en riktigt tung förlust när Djurgården på åtta sekunder i den tredje perioden gjorde både 2-2 och 2-3 som också blev slutresultatet.

Djurgården dominerade men Färjestad gjorde målen, åtminstone fram till slutet av den andra då Djurgården reducerade till 2-1 och sedan avgjorde på åtta sekunder i den tredje perioden med både 2-2 och 2-3.

Johan Ryno som gjorde Färjestads 2-0-mål var självkritisk och kunde bara konstatera att förlusten var blytung.

– Ja absolut. Jag tycker inte vi gjorde någon speciellt bra match i två perioder men har ändå ledningen och vi sa att vi skulle gå ut och försöka göra en bättre tredjeperiod men sen som sagt två mål på åtta sekunder så lyckades vi inte få in den i slutet. Så det var en riktigt tung förlust.

Och just att ett lag är känsligt och sårbart precis efter ett baklängesmål fick vi bevis på där, det var ingen ordning i försvaret.

– Nä, det var tydligt det.

Dubbelmöte till helgen, det är inte back to back utan snarare home to home som gäller på lördag och söndag då ni möter Karlskrona gånger två. Är det en sexpoängare på gång eller?

– Ja vi går in för att vinna varje match så förhoppningsvis kan vi hitta ett bra spel och vinna dom två matcherna.

Få lite lugn i spelet istället för att kanske bli stressade?

Vi måste bara hitta ett sätt att lösa det bättre.

– Ja absolut, men samtidigt så spelar Djurgården ett spel där dom är duktiga att stressa men det visste vi om så vi behöver bara hitta ett sätt att lösa det bättre.

Det finns där inne i gången någonstans?

– Absolut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista