Sven Täppers, tävlingsledare för Finnskogsvalsen.
Sven Täppers, tävlingsledare för Finnskogsvalsen. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio Värmland.

Goda vägförhållanden för Finnskogsvalsen

Sven Täppers: Det kommer bli täta fighter på väldigt fina vintervägar
3:22 min

Rallyt finnskogsvalsen körs idag i och omkring Torsby. Goda väderförhållanden har gjort att vägarna är i mycket gott skick för ett vinterrally.

– Det är vanliga grusvägar i grund och botten och vi har haft väldig tur så på höjderna ligger det dryga metern snö. På lägre höjd har vi haft det här underbara isbyggarvädret, det har börjat i snö och gått över i regn och fortsatt i snö, så vi har väldigt, väldigt fina vägar! säger Sven Täppers, tävlingsledare för arrangerande MK Ratten.

Det låter som en dröm för en tävlingsledare för ett vinterrally?

– Det gör det! Dessutom är det så att oftast när vi har väldigt höga snövallar så händer det få olyckor för de fastnar i snön i stället.

Intresset för Finnskogsvalsen har ökat. Man har haft 135 anmälningar på förhand och det är en ökning med cirka 30 deltagare jämfört med 2016 när Finnskogsvalsen kördes senast. Förra året ställdes rally in på grund av väderläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".