Ambulanshelikopter landar
Den skadade ska ha varit vid medvetande men i övrigt är skadeläget oklart. Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Rallyskadad hämtades med ambulanshelikopter

Polisen: "Han blev påkörd av en rallybil"
0:49 min

En olycka inträffade på lördagseftermiddagen under rallyloppet Finnskogsvalsen.

– Vi fick in larm om en olycka som skett i samband med en rallytävling, det verkar vara en förare som gått ur sin bil vid någon typ av stopp för att varna andra och sedan blivit påkörd av en annan rallybil, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Den skadade ska vara förd i helikopter till sjukhus i Karlstad.

Personen ska enligt polisens uppgift varit vid medvetande men övriga skadeläget är okänt.

Tävlingsledningen bekräftar att en olycka inträffade under eftermiddagens Finnskogsvalsen.

De berättar att strax innan målgång på SS2 blev en tävlande påkörd av annan tävlingsförare.

Den påkörde hade fått stopp på sin bil och det var när han skulle placera ut sin varningstriangel som olyckan inträffade. 

– Enligt larmplan vid sådan händelse tillkallas ambulanshelikopter som transporterar den skadade till Centralsjukhuset Karlstad för vidare bedömning. Den skadade var enligt uppgift vid medvetande och talbar, säger Sven Täppers.

Centralsjukhuset meddelar på kvällen i en kommuniké att den skadade mannen har en allvarlig fraktur och berättar att skador bedöms i tre grader där allvarlig är i mitten på skalan.

Patienten har också fått lämna akuten och är inlagd på avdelning.

Tävlingsledaren Sven Täppers säger till P4 Värmland att räddningsinsatsen igår gick helt enligt fastställda rutiner men att man inte vill lämna ytterligare kommentarer förrän tävlingsledningen och räddningstjänsten har träffats för att utvärdera det som hände. Det kommer att ske under kommande vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".