Joakim Nygård
Färjestads Joakim Nygård. Foto Mats Fagerström Sveriges Radio

Nygård slog till dubbelt för Färjestad

Joakim Nygård "Det känns som vi har kontroll matchen igenom"
0:45 min

Joakim Nygård som bäddade för Färjestads seger mot Karlskrona, 5—3, med två snabba mål i andra perioden. "Skönt att det lossnar", säger han.

Efter första perioden mot ett disciplinerat och styrspelande Karlskrona i SHL-ishockeyn predikade Färjestads tränare Johan Pennerborn om tålamod. Som tur var för Karlstadlaget lyssnade inte Joakim Nygård.

Den 25-årige forwarden gjorde två mål på mindre än en och en halv minut och såg till att Färjestad ledde med 3—1 efter 2.40 i andra perioden.

Nygård delade ut lovord till kedjekamraterna.

– Det funkar jättebra. Vi får fast pucken, vinner andrapuckar och kan mala på. Det lossnade lite. Det är bra, säger han till C More.

Karlskrona reducerade genom förre FBK-spelaren Marcus Paulsson men Per Åslund gjorde 4—2 och när Rasmus Asplund skickade in 5—2 i den tredje perioden kunde publiken i Löfbergs arena börja fira.

Färjestads målkung Michael Lindqvist gjorde comeback efter hjärnskakning för en vecka sedan. Mot Karlskrona tvingades han av isen igen efter att i första perioden ha placerat sig i vägen för ett skott som träffade i trakten av nyckelbenet. Lindqvist spelade inte mer i matchen och kommer att undersökas på sjukhus under söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".