Hyllningsceremoni Håkan Loob
1 av 2
Hyllningsceremoni Håkan Loob. Foto; Mats Fagerström P4 Värmland
Hyllning på ståplats
2 av 2
Hyllning på ståplats av Håkan Loob. Foto; Mats Fagerström P4 Värmland

Håkan Loob hyllades för sin gärning i Färjestad

Håkan Loob "Det var magiskt"
1:06 min

Med stående ovationer tog Håkan Loob emot publikens kärlek när han tackades av för sin gärning under de 32 år han verkat i föreningen som spelare och ledare i samband med matchen mot Karlskrona.

Håkan Loob som vunnit Stanley Cup med Calgary, OS-guld och VM-guld med Tre Kronor, SM-guld som spelare och som ledare lotsat Färjestad till elva SM-finaler varav sex har slutat med guld. Ett imponerande CV.

Innan nedsläpp mot Karlskrona vandrade han så in på  en slingrande röd matta fram till podiet utanför sekretariatet där ordföranden Sture Emanuelsson och klubbens VD Stefan Larsson mötte upp. Innan det stannade han upp, sträckte ut sin FBK-halsduk och fick hela ståplatsläktaren att sträcka på sig lite extra.

Håkan Loob själv hade svårt i den första pausen att summera intrycken.

– Det är ju klart, det blir en påminnelse när man ser lite bilder på jumbotronen och folk håller tal. Och sedan den här resan som Färjestad har gjort som man har fått varit med om har ju varit ganska magisk om man säger de sista tjugo åren med nya arenan och allt det här. Så jag får nog gå hem och sätta mig och låta det sjunka in och titta på bilder igen och känna efter ordentligt. men det var magiskt.

Går det verkligen att greppa alltihop?

Det är väldigt svårt att greppa allting.

– Det gör nog egentligen inte det. Ibland när jag tittar på en NHL-match så kan jag sitta och tänka. Men herregud, kunde jag spela där överhuvudtaget. Sen tänker man tillbaka här då, med elva SM-finaler under ledarkarriären och en jäkla massa SM-guld så blir det väldigt svårt att greppa. Men det är som jag sagt till så många. Det är ett och har varit ett otroligt gäng som har jobbat med det här och det vet ju alla som är på en arbetsplats att tillsammans blir vi starka. Det har varit väldigt funktionellt och det har kommit och gått folk men alla har betytt någonting och dragit sitt strå till stacken och jag är så oerhört lycklig att jag har fått varit med under en längre period.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".