Joakim Jansson. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Boltics Joakim Jansson. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
IF Boltic-Peace & Love City Bandy 10-4

Storseger för Boltic

Joakim Jansson: "Oerhört skönt med vinst"
3:14 min

Bandyallsvenskan. Boltic tog revansch ifrån lördagens förlust mot Falu BS med 5-6 och tog viktiga poäng i måstematchen mot Peace & Love som slutade 10-4.

Boltic får lite luft till nedflyttningsstrecket i och med vinsten mot Peace & Love som inte alls var med på hemmalagets omställningar. Bortalaget tog ledningen med 1-0 efter en minut, men sen vände matchen helt och fyramålsskytten Joakim Jansson var en av segerorganisatörerna.

– Det känns väldigt bra, skönt att vinna det var längesen och vi gör en bra match.

Framförallt första halvlek, 5-1 i paus och du har hunnit med och gjort två mål?

– Ja, det stämmer. Det kändes väldigt bra i första även i andra, men vi sårar dem i djupled och fick mycket lägen. Vi borde gjort några mer, men fem får vi va nöjda med i första.

Hur viktiga två poäng var detta?

– Jätteviktiga, det var ju som sagt längesen vi fick två poäng. Det är ju en tight serie och alla poäng är ju jätteviktiga.

Tuff helg, två matcher, en förlust och en vinst, vad har ni gjort bra respektive mindre bra?

– Svårt att säga så tätt inpå, men bra spel idag och släppte bollen fint och fick bra lägen. Bra defensiv idag mot igår där vi inte riktigt hade koll på dem, men det känns bra.

Två hemmamatcher denna helg, nästa helg blir det roadtrip Örebro på lördag och NitroNora på söndag, vad blir viktigt?

– Liknade som denna, svårt att säga efteråt, men det gäller att få till bra spel och det är två tuffa matcher.

 


Matchfakta
IF Boltic-Peace & Love City Bandy 10-4 (5-1, 5-3)

Första halvlek: 0-1 Marc Samuelsson 1-1 Niclas Nyqvist 2-1 Joakim Jansson 3-1 Joakim Jansson (Ted Wiklund) 4-1 Niclas Nyqvist 5-1 Jonas Wennerström.

Andra halvlek: 5-2 Mattias Krantz 6-2 Ted Wiklund 7-2 Jonas Wennerström 8-2 Joakim Jansson 9-2 Joakim Jansson (straff) 10-2 Gustav Backman 10-3 Filip Bergman 10-4 Ludvig Frid.

Hörnor: 7-7.

Publik: 136.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".