Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Rekordstort startfält i Rally Sweden

Glenn Olsson: "65 bilar är det mesta vi har haft på väldigt länge"
4:16 min

– Vi har ett otroligt fint startfält, 65 bilar är det mesta vi har haft på väldigt länge, säger rallyts vd Glenn Olsson efter att anmälningstiden gick ut idag.

– Vi har också 64 bilar i den historiska klassen så vi är nästan uppe i 130 bilar totalt å det är rekord med råge, säger Glenn Olsson, som nu ställs inför ett problem eftersom att tävlingsschemat inte är anpassat för så många bilar.

– De historiska bilarna går i tidsluckan mellan WRC-varven och som det ser ut nu blir det väldigt svårt att få plats med hela det här startfältet, menar Glenn Olsson som nu kan tvingas att gallra bland dom historiska bilarna för att få tidsschemat att gå ihop.

Det senaste dygnet har snön fallit över Värmland vilket, i kombination med kyla, gör att man nu kan komma igång med att ställa i ordning superspecialen på Färjestadstravet. I dom nordliga delarna är däremot vintervädret inget problem.

– Redan innan sista snöfallet var det närmare en meter snö på röjdensträckan och efter att det kommit ytterligare 3-4 decimeter snö idag så det är gott och väl en meter på de högre partierna, säger Glenn Olsson.

Och ja, Henning Solberg är anmäld till Rally Sweden. Några timmar efter att anmälan stängde och anmälningslistan publicerats så kom en uppdaterad version där bland andra Henning Solbergs fanns med.

– Det var kul, det var han som fattades säger Glenn Olsson om att det färgstarke norrmannen nu är anmäld till Rally Sweden.

I nuläget är 67 förare anmälda till VM-rallyt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".