Bo Landin invid pråmkanalen i Karlstad.
Bo Landin vill starta enfrågepartiet Karlstadspartiet. Foto: Roy Malmborg/Sveriges Radio

Landin startar parti för att stoppa muminplaner

0:52 min

Naturfilmaren och biologen Bo Landin vill starta ett enfrågeparti vars främsta uppgift är att säga nej till en muminvärld på Skutberget i Karlstad.

I ett blogginlägg på Facebook säger Bo Landin att partiet ska verka mot en etablering av en muminvärld och arbeta för en utbyggnad av Skutberget som ett natur- och friluftsområde. Landin vill att partiet ska heta Karlstadpartiet med tillägget livskvalitet, och ha en tallkotte som partisymbol. 

Bo Landin hoppas att minst 7000 Karlstadsbor ska rösta på partiet i höstens kommunalval, vilket skulle göra det till det tredje största partiet i kommunfullmäktige. Med ett så stort väljarstöd skulle partiet få en viktig vågmästarroll gällande just utvecklingen av Skutberget, menar Landin.

Bo Landin säger också i blogglinlägget att det finns andra frågor för partiet att engagera sig i när den om Skutbergets framtid väl är avgjord. Han lyfter stadsplaneringen av hela Karlstad och bevarandet av tätortsnära natur som två viktiga frågor att ta sig an för partiet som han hoppas ska registreras innan den sista februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista