Arne Rådström. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Arne Rådström. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Rally Historic

Revanschsugen Rådström siktar på pallen

4:35 min

MK Rattens Arne Rådström är en av favoriterna i den historiska klassen i årets rallyt.
– För mej är det här årets tävling, säger en revanschsugen Arne Rådström.

Arne Rådström ställer återigen upp med den orangea Volvon i den historiska klassen. Gör de sitt bästa, åker hårt och materialet håller så hoppas han på en topp tre placering.

– Når vi inte hela vägen med det så får vi va nöjda ändå, säger Rådström.

Förra året blev ett mellanår för Arne Rådström när det gäller tävlandet.
En månad efter att Rally Sweden avgjorts så fick Arne Rådström en anmälan mot sig efter en incident som hände under tävlingen.

– Vi kom ikapp en på Vargåsensträckan och vi skulle göra en omkörning. Vi tog i varandra, jag kom för nära och det blev en raceincident. Mer var det inte men det blev stora konsekvenser för mej, säger Arne Rådström.

Incidenten på Vargåsensträckan resulterade i en avstängning på sex månader - något som överklagades från Rådströms sida men skadan var redan skedd.

– Jag missade ju Midnattsolsrallyt. I sista instans så blev jag friad och de rubricerade det som en raceincident så egentligen skulle det inte varit något straff alls, det var lite surt, men så är det, säger Arne Rådström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".