Tränaren Emil Svensson och eleverna Josehanna Lundgren Wikström , Linnéa Sjödin och Isak Lieback. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.
Tränaren Emil Svensson och eleverna Josehanna Lundgren Wikström , Linnéa Sjödin och Isak Lieback. Foto: Per Larsson/Sveriges Radio.

Många före detta Torsbyelever i OS

1:08 min

När OS nu officiellt invigs finns hela nio före detta elever på Torsby idrottsgymnasium med i den svenska truppen.

Under fredagen invigs OS i Peyongchang i Sydkorea och totalt är alltså nio före detta elever på Torsby idrottsgymnasium med och tävlar under programmet som pågår 9 till 25 februari.
I den svenska truppen ingår skidskyttarna Linn Persson, Mona Brorsson, Jesper Nelin och Peppe Femling, skicrossåkaren Lisa Andersson, längdåkarna Viktor Thorn, Stina Nilsson och Hanna Falk samt alpinisten Matts Olsson.

 – Det är jättekul att vi fått fostra så duktiga skidåkare, säger Emil Svensson som är tränare på skolan.

Han nämner några av hemligheterna bakom framgången:

– Torsby som träningsort är fantastisk och erbjuder enorma möjligheter så du har alla möjligheter att lyckas om du tränar och bor i Torsby. Men för att komma dit så krävs såklart en enorm motivation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".