Frida Swahn och Karlstad har det fortsatt tungt. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Frida Swahn och Karlstad har det fortsatt tungt. Foto: Daniel Viklund/ Sveriges Radio.
Karlstad IBF-KAIS Mora 2-9

Sjätte raka förlusten för Karlstad

Frida Swahn: "Det är riktigt jobbigt"
2:38 min

Svenska superligan. Spelarflykt och ny förlust där inget verkar stämma för Karlstad som förlorade mötet mot tabelltvåan KAIS Mora med hela 2-9.

Först lämnade Dragana Mrksic klubben och för två veckor sen även lagets poängbäste spelare Jessika Eriksson för spel i just Mora. Bortalaget var numret för stora hela matchen och vann tillsut enkelt med 2-9 och Karlstad krigar om överlevnad i tabellen med sju omgångar kvar. Se tabellen här!

– Ja, det är riktigt jobbigt är det. Vi visste att Mora skulle bli tuffa och även Endre på söndag. Det är riktigt surt, men vi får ta nya tag tills på söndag, säger målskytten Frida Swahn.

Spelmässigt gör ni en ganska bra match där Mora är ett riktigt bra motstånd, men ändå stämmer inget?

– Som du säger Mora är kanske världens bästa lag. Jag tycker ändå att vi står upp ganska bra, de får ett par enkla mål och det får bra lag. Det gäller att vi också får det då kan vi ta dem tillslut.

Sjätte raka förlusten, det måste kännas i gruppen?

– Ja, det är inget vi pratar om så, men alla har det inom sig. Det gäller att komma ur det och göra det som ett lag. Det känns som vi är på god väg spelmässigt, men sen resultaten går inte med oss.

Turbulenta veckor med spelartapp Dragana Mrksic och poängbäste spelaren Jessika Eriksson har valt att gå till Mora, hur har det påverkat?

– Klart att det påverkar, dem är ju våra två bästa spelare. Men samtidigt är det vi som är kvar som ska göra det, de valde att lämna oss då är det vi som får fortsätta kämpa för Karlstad.

 


Matchfakta
Karlstad IBF-KAIS Mora 2-9 (1-3, 1-4, 0-2)

Första perioden: 0-1 Moa Gustafsson 0-2 Moa Gustafsson 1-2 Frida Swahn (Adina Augustsson) 1-3 Frida Bäfve.

Andra perioden: 1-4 Amanda Öhman 1-5 Malin Lundqvist 2-5 Klara Danielsson (Sara Dahlström) 2-6 My Kippilä 2-7 Anna Wijk.

Tredje perioden: 2-8 Anna Wijk 2-9 My Kippilä.

Skott: 16-28 (5-9, 6-10, 5-9).

Publik: 353.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".