Pontus Tidemand och Jonas Andersson efter segern i WRC2-klassen i Svenska Rallyt.
Pontus Tidemand och Jonas Andersson efter segern i WRC2-klassen 2017. Foto: Christian Fryklund/Sveriges Radio

Pontus Tidemand redo försvara mästartiteln

4:16 min

Pontus Tidemand vann WRC2-klassen förra året. Målet är att göra detsamma i år igen – och kanske öppnas också möjligheten att få köra nåt WRC-rally i slutet av säsongen.

– Det har landat bra, säger Pontus Tidemand om tiden efter att han blev WRC2-världsmästare, men säger i nästa andetag att det är historia, nu är det bara att fokusera framåt.

Pontus Tidemand vann WRC2-klassen 2017 efter fem vinster, en andraplats och en tredjeplats och spåddes nu av många ta klivet upp i WRC-klassen.

– Vi visste redan före 2018 att det mest troligen inte skulle vara några ledig platser i WRC så vi har varit inställda på det en längre tid.

– Jag är väldigt nöjd med att få vara i Skoda. Jag trivs bra med teamet och jag tror att dom är nöjda med mej, vi har mycket att bygga vidare på säger Pontus Tidemand samtidigt som han öppnar för en WRC-start under året.

– Målsättningen är att vi ska vinna WRC2 med Skoda tidigt på säsongen som vi gjorde förra året. Det är en lång väg dit, vi får fokusera på det som händer just nu säger Tidemand.

– Vi stänger inte dörren helt för att i slutet på säsongen kan bli ett eller två 
WRC-race. Men det är så långt fram så det är ingenting vi tänker på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".